Ιατρική στη Σκωτία

Ενδιαφέρεστε για ιατρική στη Σκωτία; Μπορείτε να μπείτε στο εισαγωγικό έτος σπουδών (foundation year) στο Πανεπιστήμιο του St. Andrews της Σκωτίας. Το εισαγωγικό πρόγραμμα σπουδών ιατρικής (Pathway to Medicine) είναι ένα πρόγραμμα δύο φάσεων που σας ανοίγει το δρόμο προς το πτυχίο Ιατρικής στο Πανεπιστήμιο του St. Andrews.

Κατά τη Φάση 1, οι φοιτητές συνδυάζουν επιστημονικές ενότητες με δεξιότητες αγγλικής γλώσσας. Πρόκειται για ένα πρόγραμμα κλινικής παρατήρησης και προετοιμασίας για το δίπλωμα UCAT.

Στη Φάση 2, οι φοιτητές επικεντρώνονται στη μελέτη της ιατρικής επιστήμης και στις δεξιότητες επικοινωνίας. Επίσης, δίνεται βάρος στην απόκτηση της απαραίτητης ηθικής γνώσης που απαιτείται για την κλινική πρακτική. Η φάση 2 ακολουθεί τη δομή του προγράμματος του Διεθνούς Ιδρύματος για την Ιατρική.

Το εισαγωγικό πρόγραμμα σπουδών ιατρικής (foundation course) στοχεύει στην ανάπτυξη επιστημονικών γνώσεων για να προετοιμάσει τους φοιτητές για τη μελέτη της ιατρικής επιστήμης. Επιπλέον, παρέχει στους μαθητές τη γλωσσική βάση κατάλληλη για τις απαιτήσεις της ιατρικής μελέτης.

Σχολιάστε